REKRUT.

ul. Wandy 13,
53-320 Wrocław

KLAUZULA INFORMACYJNA - PÓŁKOLONIE

 

  1. Administratorem Twoich danych jest Szkoła Podstawowa nr 76 z Oddziałami Sportowymi im. I Armii Wojska Polskiego we Wrocławiu, ul. Wandy 13, 50-320 Wrocław  (dalej: My). Kontakt z nami możliwy jest pod mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  2. Dane kontaktowe do naszego inspektora ochrony danychto: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. albo CORE Consulting, ul. Wyłom 16, 61-671 Poznań. 
  3. Twoje dane osobowe przetwarzamy w celu świadczenia usług opiekuńczo-wychowawczych, edukacyjnych oraz pedagogicznych, zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa, w ramach pobytu dziecka na półkoloniach.
  4. Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych jest zależna od tego, w jakim celu je przetwarzamy. I tak, podstawą przetwarzania będzie:
  5. zawarcie i wykonanie umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO):
  • w związku z zawartą umową uczestnictwa dziecka w organizowanych przez nas półkoloniach.
  1. wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c RODO):
  • w związku z przetwarzaniem danych osobowych i wykonywaniem obowiązków wynikających przepisów prawa – w szczególności dotyczących organizacji wypoczynku dla dzieci i młodzieży.
  1. interes publiczny lub sprawowanie władzy publicznej powierzonej administratorowi (art. 6 ust. 1 lit. e RODO):
  • w zakresie przetwarzania danych osobowych mającym na celu zapewnienie opieki i bezpieczeństwa uczestnikom półkolonii przebywającym na terenie placówki.
  1. Podanie danych jest wymogiem ustawowym i warunkiem zawarcia umowy i jest dobrowolne, ale niezbędne aby dziecko mogło uczęszczać na półkolonie.
  2. Będziemy przetwarzać Twoje dane przez okres trwania wypoczynku, a następnie przez okres 5 lat od dnia zakończenia wypoczynku.
  3. Twoje dane nie będą podlegały profilowaniu ani zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.
  4. Nie udostępniamy na własność Twoich danych żadnym podmiotom komercyjnym. Wiedz jednak, że Twoje dane mogą zostać ujawnione:
    1. kurierom i poczcie polskiej – w związku z przesyłaną korespondencją,
    2. firmom wspierającym nas w organizacji wycieczek (np. firmy przewozowe, muzea, kina).

Twoje dane osobowe w ramach wykonywanych przez nas zadań w obszarze sprawowania władzy publicznej i realizacji interesu publicznego są również udostępniane innym jednostkom organizacyjnym w ramach naszej jednostki samorządu terytorialnego.

Jeśli jesteś zainteresowany jakie są to podmioty napisz na adres naszej placówki: Szkoła Podstawowa nr 76 z Oddziałami Sportowymi im. I Armii Wojska Polskiego we Wrocławiu, ul. Wandy 13, 50-320 Wrocław bądź skontaktuj się mailowo, za pośrednictwem naszej skrzynki: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  1. Przysługują Ci następujące prawa, w zależności od podstawy przetwarzania Twoich danych:
  2. zawarcie i realizacja umowy, prawo do żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, jak również prawo do przenoszenia danych do innego administratora;
  3. wypełnienie obowiązku prawnego, prawo do żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
  4. realizacja interesu publicznego lub sprawowanie władzy publicznej, prawo do żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  5. Odrębnie chcemy Cię poinformować, że masz również prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
  6. Uprawnienia, o których mowa powyżej możesz wykonać poprzez kontakt pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres: Szkoła Podstawowa nr 76 z Oddziałami Sportowymi im. I Armii Wojska Polskiego we Wrocławiu, ul. Wandy 13, 50-320 Wrocław.
  7. Jeżeli uznasz, że w jakikolwiek sposób naruszyliśmy reguły przetwarzania Twoich danych osobowych to masz prawo do złożenia skargi bezpośrednio do organu nadzoru (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, tel. 22 531-03-00, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., uodo.gov.pl).

 

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Przeczytaj.

Akceptuję pliki cookies na stronie SP76