REKRUT.

ul. Wandy 13,
53-320 Wrocław

KLAUZULA INFORMACYJNA – PRACOWNIK SAMORZĄDOWY
  1. Administratorem Twoich danych jest Szkoła Podstawowa nr 76 z Oddziałami Sportowymi im. I Armii Wojska Polskiego we Wrocławiu, ul. Wandy 13, 50-320 Wrocław (dalej: My). Kontakt z nami możliwy jest pod mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  2. Dane kontaktowe do naszego inspektora ochrony danych to: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. albo CORE Consulting, ul. Wyłom 16, 61-671 Poznań.
  3. Twoje dane osobowe przetwarzamy w celu rekrutacji, a w przypadku zatrudnienia w celu rozliczeń podatkowych oraz ubezpieczeń społecznych, wykonania obowiązków w obszarze dokumentacji prawa pracy oraz realizowania obowiązków związanych z bezpieczeństwem, higieną i medycyną pracy.
  4. Podstawa prawna przetwarzania Twoich danych jest zależna od tego, w jakim celu je przetwarzamy. I tak:
  5. Twoje dane osobowe podane dla potrzeb konkretnej rekrutacji przetwarzamy:
    • w zakresie, w jakim podane przez Ciebie dane odpowiadają wymaganiom wynikającym z prawa pracy– z powołaniem na art. 6 ust. 1 lit. b RODO, tj. w wykonaniu czynności dążących do zawarcia umowy o pracę, ze szczególnym uwzględnieniem art. 6 i n. ustawy o pracownikach samorządowych oraz art. 221 Kodeksu pracy;
    • w zakresie pozostałych danych - na podstawie Twojej zgody, która została wyrażona poprzez zgłoszenie się w procesie rekrutacji, przesłanie swojego CV, wypełnienie kwestionariusza;
  6. Twoje dane osobowe przetwarzamy dla potrzeb przyszłych rekrutacji i proponowania Ci udziału w nich, jeśli wyrazisz na to odrębną zgodę, np. w CV lub innych dokumentach aplikacyjnych;
  7. Twoje dane osobowe podane w związku z zatrudnieniem przetwarzamy:
  • w zakresie, w jakim podane przez Ciebie dane odpowiadają wymaganiom wynikającym z prawa pracy – z powołaniem na art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
  • w zakresie pozostałych danych – na podstawie Twojej zgody;
  1. w zakresie rozliczeń podatkowych, ubezpieczeń społecznych, zdrowotnych oraz opracowywania i prowadzenia dokumentacji pracowniczej – te procesy realizujemy ponieważ taki mamy obowiązek wynikający z przepisów prawa;
  2. Twoje dane osobowe obejmujące dane identyfikacyjne oraz wizerunek przetwarzamy w celu informowania osób z otoczenia Szkoły o kadrze zatrudnianej w Szkole oraz osobach odpowiedzialnych za poszczególne zadania, w celu informowania o bieżących wydarzeniach z życia placówki itp., a to z powołaniem na klauzulę realizacji interesu publicznego przez naszą Szkołę;
  3. Twoje dane osobowe obejmujące Twój wizerunek uwieczniony na monitoringu przetwarzamy w celu zapewnienia bezpieczeństwa, z powołaniem na klauzulę interesu publicznego realizowanego przez naszą placówkę.
  4. Dane nie podlegają profilowaniu ani zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji.
  5. Będziemy przetwarzać Twoje dane przez okres rekrutacji (chyba, że uzyskamy od Ciebie zgodę na pozostawienie danych osobowych w przypadku przyszłych rekrutacji), a w razie podjęcia współpracy - również przez cały okres zatrudnienia i następnie przez okres 10 lat od daty ustania zatrudnienia (tak długi okres przechowywania danych pracowniczych jest obowiązkiem nałożonym na nas przez przepisu prawa pracy).
  6. Twoje dane osobowe przechowywane będą przez okres 3 miesięcy po rekrutacji.
  7. Jeśli zakwalifikujesz się do następnego etapu naboru, Szkoła będzie zobowiązana do przygotowania protokołu z procesu naboru, stosownie do art. 14 ustawy o pracownikach samorządowych. Protokół ten oraz powiązaną z nim dokumentację z procesu rekrutacji Szkoła będzie zobowiązana przechowywać na potrzeby rozliczalności, w tym na potrzeby kontroli prawidłowości procesu rekrutacji realizowanych przez powołane do tego instytucje (np. Najwyższa Izba Kontroli).
  8. Jeżeli zostanie zatrudniony w placówce, Szkoła w myśl art. 15 ustawy o pracownikach samorządowych będzie zobowiązana opublikować Twoje imię, nazwisko oraz adres zamieszkania na swojej tablicy ogłoszeń oraz w swoim Biuletynie Informacji Publicznej.
  9. Dokumenty aplikacyjne kandydatów, z którymi nie nawiązano stosunku pracy będą wydane zainteresowanym lub w przypadku, gdyby zainteresowany nie zgłosił się po ich odbiór niszczone w sposób mechaniczny 3 miesiące po zakończonej rekrutacji.
  10. Nie udostępniamy na własność Twoich danych żadnym podmiotom komercyjnym. Wiedz jednak, że Twoje dane związane z zatrudnieniem udostępniamy:
    1. firmie szkolącej pracowników w obszarze BHP
    2. firmom utrzymującym i serwisującym nasze serwery informatyczne,
    3. kancelariom prawnym, które wspierają nas w obszarze bieżącej działalności,
    4. firmom obsługującym nas w obszarze IT, w tym serwisującym urządzenia wykorzystywane przez nas w bieżącej działalności,
    5. podmiotom utrzymującym oprogramowanie, z którego korzystamy w ramach bieżącej działalności,
    6. kurierom i poczcie polskiej – w związku z przesyłaną korespondencją,
    7. firmom wspierającym nas w organizacji wycieczek (np. firmy przewozowe, muzea, kina),
    8. w przypadku konkursów, do których możesz być zaangażowana/y – innym jednostkom oświatowym,
    9. w przypadku monitoringu – agencji ochrony.

 

W ramach wykonywanych przez nas zadań w obszarze sprawowania władzy publicznej i realizacji interesu publicznego Twoje dane mogą zostać udostępnione w ramach współpracy organom samorządu lokalnego, placówkom oraz instytucjom edukacyjnym, kulturalnym i animacyjnym, w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami prawa.

 

Jeśli jesteś zainteresowany jakie są to podmioty napisz na adres naszej placówki: Szkoła Podstawowa nr 76 z Oddziałami Sportowymi im. I Armii Wojska Polskiego we Wrocławiu, ul. Wandy 13, 50-320 Wrocław bądź skontaktuj się mailowo, za pośrednictwem naszej skrzynki: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  1. Masz prawo: żądania dostępu do treści swoich danych osobowych, do ich poprawiania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych.
  2. Odrębnie chcemy Cię poinformować, że masz również prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.
  3. Uprawnienia, o których mowa powyżej możesz wykonać poprzez kontakt pod adresem e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub listownie na adres: Szkoła Podstawowa nr 76 z Oddziałami Sportowymi im. I Armii Wojska Polskiego we Wrocławiu, ul. Wandy 13, 50-320 Wrocław.
  4. Jeżeli uznasz, że w jakikolwiek sposób naruszyliśmy reguły przetwarzania Twoich danych osobowych to masz prawo do złożenia skargi bezpośrednio do organu nadzoru (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, tel. 22 531-03-00, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., uodo.gov.pl).

 

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Przeczytaj.

Akceptuję pliki cookies na stronie SP76